Současná radniční koalice v Opavě je oslabena odchodem několika jejích členů, kteří oznámili odchod do nově založeného klubu nové opavské organizace hnutí ANO vedené podnikatelem Pavlem Juříčkem. Pavel Juříček začal sestavovat novou koalici a pro účast ve vedení města oslovil také náš zastupitelský klub. Rozhovory doposud probíhaly pouze formou telefonních hovorů. Přestože je první osobní jednání domluveno na pondělí 14. 11. 2016, prohlásili zástupci hnutí ANO v Opavě již na tiskové konferenci dne 11. 11. 2016, že jsou s námi domluveni na podpoře nově vznikající koalice a dokonce že jsme přijali návrh na obsazení postu náměstka, resp. náměstkyně primátora. Popíráme tímto prohlášením, že by došlo k jakékoli dohodě a výše uvedené informace o dohodnuté spolupráci považujeme za nepřípustný mediální nátlak. Pokud se zastupitelský klub Zelená pro Opavu rozhodne podpořit jakoukoli koalici, pak pouze v případě, že budou prosazovány pro nás důležité programové body.